DISTRIBUIȚI
Twitter

Puternicul cutremur submarin produs vineri în largul insulelor indoneziene Sumatra şi Java a ucis cel puţin o persoană şi a provocat evacuarea a peste 1.000 de locuitori din zona de coastă de teama producerii unui tsunami, au anunţat autorităţile indoneziene, transmite sâmbătă Reuters,scrie agerpres.

Indonezia a emis o avertizare de tsunami la doar câteva minute după seismul de magnitudine 6,8 produs vineri seară. Avertizarea a fost în vigoare timp de 2 ore, perioadă în care oamenii care stau aproape de mare s-au refugiat spre zonele mai înalte din interiorul insulelor.


Citește și : Kristalina Georgieva, candidatul european pentru conducerea FMI

Seismul a fost resimţit şi în capitala Jakarta, unde numeroşi oameni au ieşit în stradă de teama replicilor.

Conform autorităţilor, o persoană a suferit un atac de cord şi a murit în urma panicii provocate de seism în provincia Banten de pe insula Java. Cel puţin alte patru persoană au fost rănite.

Cutremurul a distrus 34 de case şi a provocat daune minore altor zeci de clădiri.

Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii a identificat epicentrul acestui seism în Oceanul Indian, la aproximativ 227 de kilometri distanţă de oraşul Teluk Betung de pe insula Sumatra.

Indonezia este situată pe aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, o zonă de convergenţă a plăcilor tectonice în care se produc frecvent cutremure. Cel mai devastator seism din istoria recentă s-a produs la 26 decembrie 2004 şi a avut magnitudinea de 9,5 grade, declanşând valuri tsunami uriaşe ce au ucis peste 226.000 de oameni de-a lungul liniei de coastă a Oceanului Indian, dintre care 126.000 de victime de origine indoneziană.

Citește și : Trump, după teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord: Liderul Kim nu vrea să mă dezamăgească