DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Cel puţin nouă membri ai miliţiilor pro-iraniene au fost ucişi în atacuri cu rachete lansate de avioane israeliene în centrul Siriei, luni seara târziu, a informat marţi un grup de monitorizare, potrivit dpa, scrie agerpres.

Organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra a precizat că printre cei ucişi se numără trei cetăţeni sirieni.


Citește și : 15.000 de militari ruşi au fost puşi în carantină

Atacul israelian a ţintit posturi militare ale miliţiilor susţinute de Iran în deşertul Palmira din provincia estică Homs, a informat ONG-ul.

Potrivit unei surse în domeniul securităţii, aparatele israeliene au folosit spaţiul aerian libanez pentru a lansa atacul.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a refuzat să comenteze, declarând pentru dpa că „nu face comentarii asupra unor informaţii din străinătate”.

Agenţia de presă siriană de stat SANA a raportat că forţele de apărare siriene au doborât mai multe rachete lansate de avioane de război israeliene luni seara.

Israelul a întreprins atacuri similare împotriva unor ţinte iraniene în Siria în ultimele câteva luni. Pe 31 martie, aparate israeliene au ţintit aeroportul militar Al-Shayrat de lângă Homs cu cel puţin 8 rachete.

Citește și : Olanda anunţă 729 de cazuri noi de infectare cu coronavirus

Israelul a atenţionat în repetate rânduri Iranul, duşmanul său jurat, împotriva consolidării influenţei sale militare în regiune.

Teheranul şi miliţiile pe care el le susţine, în special mişcarea şiită libaneză Hezbollah, au fost principalii aliaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, de când au început revoltele în Siria, în 2011.