DISTRIBUIȚI
The Independent

Cel puţin două persoane au fost ucise marţi, în Israel, în urma unui atac cu obuze lansat de militanţi islamişti din Fâşia Gaza, bilanţul atacurilor din ultimele nouă zile ajungând astfel la 12 morţi , informează mediafax.

Aproximativ 50 de obuze de mortieră au fost lansase marţi din Fâşia Gaza spre o localitate situată în zona Eshkol, în sudul Israelului. Două persoane au fost ucise în atac, iar alte şapte au fost rănite, două fiind în stare critică.


Citește și : Poliţia britanică caută într-o pivniţă o victimă a unui criminal în serie

Conform unor surse medicale citate de cotidianul Times of Israel, victimele sunt cetăţeni thailandezi care lucrau în Israel.

Într-un alt incident, un militar israelian a fost rănit într-un atac produs în zona punctului de trecere a frontierei Erez. Militarul participa la transferul de materiale umanitare spre Fâşia Gaza. Israelul a deschis marţi punctele de trecere a frontierei Erez şi Kerem Shalom, pentru a permite transferul de carburant, medicamente şi alimente în Fâşia Gaza.

Între timp, grupurile islamiste palestiniene au continuat să lanseze atacuri cu rachete spre oraşele israeliene Ashdod, Ashkelon şi Beersheba, iar armata israeliană a atacat în continuare poziţii islamiste din Fâşia Gaza.

Citește și : Peste 50 de migranţi au dispărut în valurile Mediteranei

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachetă este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania.

În Fâşia Gaza, bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de cel puţin 212 morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi.