DISTRIBUIȚI
© AFP / Wakil KOHSAR

Cel puţin doi oameni au murit miercuri la Kabul în urma unei explozii într-o moschee a ministerului afgan de interne, conform unui anunţ al spitalului unde au fost transportate victimele, potrivit agerpres

Unitatea medicală condusă de organizaţia neguvernamentală italiană Emergency a difuzat pe Twitter un mesaj preluat de AFP, în care precizează că a primit 20 de pacienţi, din care doi erau deja decedaţi la sosire.


Citește și : Alegeri în Brazilia: Diavolul, noua ‘problemă’ cu care se confruntă Lula şi Bolsonaro

Un purtător de cuvânt al ministerului de interne, Abdul Nafy Takor, a declarat agenţiei France Presse că deflagraţia s-a produs la distanţă de minister, într-o moschee unde obişnuiau să se roage anumiţi angajaţi ai ministerului, alături de alţi vizitatori. El nu a fost în măsură să dea informaţii despre victime şi a afirmat că detaliile vor fi comunicate mai târziu, ancheta fiind în curs.

Vinerea trecută, 53 de oameni au fost ucişi de un atentator sinucigaş, într-un centru de instruire din Kabul. Dintre victime, 46 erau fete, aflate în partea din faţă a clasei unde a intrat atacatorul; băieţii, sosiţi pentru acelaşi examen de admitere la universitate, erau aşezaţi în spate. Atentatul, comis într-un cartier al minorităţii şiite hazare, nu a fost revendicat. Alţi 110 oameni au fost răniţi potrivit ultimului bilanţ anunţat luni de Misiunea de Asistenţă a ONU în Afganistan (MANUA). Regimul taliban din Afganistan susţine că totalurile sunt de 25 de morţi şi 33 de răniţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, în capitala Kabul şi în alte oraşe din Afganistan au avut loc câteva manifestaţii ale femeilor, care au condamnat atentatul respectiv. Demonstraţiile au fost reprimate rapid de forţele talibane, care au tras focuri de armă în aer pentru a dispersa participantele.

Citește și : Iranul l-a convocat pe ambasadorul britanic

AFP observă că după revenirea la putere a talibanilor, în august anul trecut, violenţele din Afganistan s-au redus semnificativ, însă în ultimele luni situaţia de securitate a început să se înrăutăţească.