DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin doi oameni au murit şi alţi 21 au fost răniţi sâmbătă în explozii separate în două provincii afgane, au declarat surse citate de dpa, potrivit agerpres.

Trei explozii separate au avut loc în oraşul Jalalabad, din provincia estică Nangarhar, au declarat pentru dpa două surse sub protecţia anonimatului. O sursă a spus că cel puţina dintre explozii a vizat un autoturism al poliţiei care transporta combatanţi talibani.


Citește și : Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

O sursă din cadrul unui spital din provincie a declarat că cel puţin doi morţi şi 19 răniţi au fost transportaţi la spital până acum. Este neclar până acum câte dintre victime sunt civili.

Anterior în cursul dimineţii, cel puţin două persoane au fost rănite într-o explozie din vestul Kabul, au relatat mai multe media locale.

Explozia din Kabul s-a produs într-o zonă dominată de etnicii hazara în districtul 13 de poliţie, a relatat ziarul Etilaatroz, cu sediul în capitala afgană.

Informaţiile iniţiale indicau că explozia a fost provocată de o bombă magnetică ataşată la un vehicul privat.

Talibanii care controlează acum Afganistanul au recurs tot mai mult la această tactică a atacurilor împotriva rivalilor lor, în principal foşti oficiali ai guvernului afgan, în ultimele două decenii.

Citește și : Italienii sunt de acord cu certificatul sanitar obligatoriu

Exploziile din Nangarhar sunt primele incidente de securitate raportate după ce talibanii au preluat controlul Afganistanului la jumătatea lunii august. Oficialii talibani nu au comentat aceste incidente care nu au fost revendicate până acum.

O rezistenţă antitalibană este activă în zona muntoasă din nord-estul provinciei Panjshir. De asemenea, militanţii Statului Islamic sunt de asemenea activi în ţară şi au capacitatea de a comite atacuri.