DISTRIBUIȚI

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au afectat în ultimele trei zile centrul Vietnam, au anunţat marţi autorităţile, relatează DPA, potrivit agerpres

Printre victime se numără un bărbat şi cele două fiice ale sale, în vârstă de 8, respectiv 11 ani. Ei au fost luaţi de ape luni seara, în timp ce traversau un pârâu, a anunţat comitetul naţional pentru operaţiuni de căutare şi salvare. Corpurile lor au fost găsite la aproximativ un kilometru distanţă.


Citește și : Pandemia a determinat creşterea masivă a numărului de oameni care au nevoie de ajutor

Autorităţile din provincia Lam Dong au găsit trupul uneia dintre două turiste date dispărute după ce au fost surprinse de o viitură în timp ce traversau duminică un pod suspendat. Echipele de intervenţie o caută în continuare pe cealaltă femeie dispărută.

În altă regiune, o femeie a murit electrocutată după ce casa în care se afla a fost inundată în urma ploilor, în provincia Khanh Hoa, au declarat autorităţile locale.

Citește și : Grossi: ‘Nimeni nu ar avea de câştigat de pe urma opririi inspecţiilor’ AIEA în Iran

Zonele din centrul Vietnam au fost afectate de ploi torenţiale începând de sâmbătă. În unele regiuni au fost înregistrate cantităţi de precipitaţii de 190 milimetri în ultimele trei zile, a indicat Centrul Naţional de Prognoză Hidrometeorologică.

Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat decesul a 372 de persoane din ianuarie până în decembrie şi pagube în valoare de 1,65 miliarde de dolari, potrivit Biroului General de Statistică din Vietnam.