DISTRIBUIȚI

Cel puţin cinci combatanţi pro-regim au fost ucişi în lovituri israeliene nocturne în Siria, a anunţat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de France Presse, potrivit agerpres.  

Doi combatanţi sirieni, precum şi trei non-sirieni din grupuri pro-Iran au fost ucişi, a precizat ONG-ul.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat rachete israeliene în timpul nopţii deasupra provinciei Alep (nord), a raportat agenţia oficială siriană Sana.

„Luni, în jurul 23:37 (…), inamicul israelian a efectuat un atac aerian în direcţia sud-estul Alepului, vizând poziţii în regiunea Al-Safira”, potrivit unei surse militare citate de Sana.

„Apărarea noastră aeriană a interceptat rachetele (…), doborând pe cele mai multe dintre ele”, a adăugat sursa, precizând că evaluarea pagubelor era în curs.

Potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie cu o vastă reţea de surse în Siria, rachetele au căzut lângă centrul de cercetare ştiinţifică Al-Safira, distrugând o bază şi un depozit de arme utilizate de grupurile pro-Iran.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

De la izbucnirea războiului în Siria în 2011, Israelul a efectuat acolo sute de lovituri împotriva poziţiilor puterii siriene şi a aliaţilor săi (forţele iraniene şi combatanţi libanezi ai Hezbollah).

Israelul nu a recunoscut public decât rar loviturile în Siria, dar armata sa a susţinut că a lovit cel puţin 50 de ţinte anul trecut în ţară.

În iunie, cel puţin 11 combatanţi ai regimului sirian au fost ucişi în lovituri aeriene israeliene în centrul Siriei, potrivit OSDO.