DISTRIBUIȚI

Cel puțin 88 de persoane au murit și zeci de mii au fost evacuate în urma ploilor torențiale din ultimele zile din Nepal și India, care au produs inundații și alunecări de teren, potrivit CNN, scrie mediafax.

În Nepal, cel puțin 64 de persoane au murit și alte 31 sunt date dispărute, după cum a anunțat luni Ministerul de Interne din această țară. Operațiunile de salvare continuă.


Citește și : Ursula von der Leyen îşi anunţă demisia din funcţia de ministru german al Apărării, indiferent de rezultatul votului din PE

În India, 14 persoane au murit în statul Bihar, aflat la granița cu Nepalul. Pratyaya Amrit, un oficial din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al statului Bihar, a anunțat că bilanțul va crește cel mai probabil, pe măsură ce apele se vor retrage, iar autoritățile vor putea recupera cadavrele victimelor.

Aproape 20 de milioane de persoane sunt afectate de inundații în India, a mai anunțat Amrit. Aproximativ 46.000 de persoane au fost cazate în adăposturi temporare în Bihar, iar echipe de intervenție din toată țara au fost mobilizate în acest stat.

Citește și : Cel puţin 11 civili morţi în explozia unei mine, în provincia afgană Kandahar

Inundațiile cauzate de ploile torențiale au provocat probleme și în Bangladesh, notează CNN.

Oficialii au declarat că râul Kosi din estul Nepalului a crescut peste limita de pericol.

Kosi a devenit o preocupare serioasă atât pentru India, cât și pentru Nepal, deoarece în 2008 a ieşit din matcă și şi-a schimbat cursul, afectând mai mult de două milioane de persoane din Bihar. Aproximativ 500 de persoane au murit în acel dezastru.