DISTRIBUIȚI
BBC

Cel puţin 82 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6 care s-a produs vineri dimineaţă în nord-vestul Iranului, informează agenţia iraniană ISNA, citată de Xinhua, potrivit agerpres

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşului Khoy din provincia Azerbaidjanul de Vest, la ora locală 06:46 (03:16 GMT), la o adâncime de 8 km, potrivit Centrului Seismologic Iranian (IRSC).


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Dintre persoanele rănite, 70 au fost în oraşul Salmas şi 12 în oraşul Khoy, a declarat Amir-Abbas Jafari, directorul general al Departamentului de gestionare a situaţiilor de urgenţă din provincia Azerbaidjanul de Vest, citat de ISNA.

El a adăugat ca majoritatea persoanelor rănite au fost externate imediat din centrele medicale după ce au primit primul ajutor, în timp ce persoanele cu răni mai grave urmează să fie externate în curând.

Guvernatorul oraşului Khoy, Zabiollah Kazemi, a declarat că seismul a provocat pagube minore, printre care prăbuşirea mai multor ziduri şi crăpături în pereţii caselor vechi.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

La sfârşitul lunii ianuarie, un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit oraşul Khoy, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 800.

Iranul se află la punctul de întâlnire al mai multor plăci tectonice şi se confruntă cu o activitate seismică ridicată.