DISTRIBUIȚI
Twitter

Bilanţul în urma ploilor abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri a crescut la 77 morţi, miercuri, după ce salvatorii au recuperat alte 34 de cadavre, au anunţat autorităţile, informează Reuters, potrivit agerpres

Douăzeci şi patru de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, Dil Kumar Tamang. Alte persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe regiuni din vestul Nepalului.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Potrivit ministerului, 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

Autorităţile au declarat că guvernul va acorda 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite.

La aproximativ 350 de kilometri vest de capitala Kathmandu, ploile abundente persistente zădărnicesc eforturile de a ajunge la Seti, un sat din vestul Nepalului unde 60 de persoane au rămas izolate de două zile în urma inundaţiilor.

”Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi”’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe culturi de orez aflate sub ape şi cu poduri şi case luate de apele învolburate ale râurilor care au afectat mai multe drumuri şi pista unui aeroport din oraşul Biratnagar.

Viiturile şi alunecările de teren sunt frecvente în Nepal în timpul sezonului musonic, de la mijlocul lunii iunie până în septembrie.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

Potrivit meteorologilor, astfel de ploi însemnate cantitativ sunt neobişnuite în Nepal toamna, un sezon popular pentru drumeţii.

Autorităţile au avertizat că ploile vor continua în următoarele zile. Există ”risc de precipitaţii abundente pe alocuri şi de ninsori uşoare până la moderate” în zonele muntoase din est, a indicat Departamentul de Hidrologie şi Meteorologie într-o prognoză valabilă pentru următoarele două zile.