DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 73 de migranţi s-au înecat în largul coastei Siriei după ce ambarcaţiunea cu care plecaseră din Liban s-a scufundat, a anunţat vineri Ministerul sirian al Sănătăţii despre acest naufragiu, cel mai mortal din ultimii ani în care au fost implicate bărci plecate din Liban, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Această ţară devine în tot mai mare măsură punct de plecare pentru ambarcaţiunile de migranţi ilegali de la izbucnirea în 2019 a unei grave crize economice şi financiare cauzate de decenii de administrare greşită şi corupţie, din partea unei clase conducătoare aproape neschimbate de zeci de ani.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Aproximativ 150 de persoane, majoritatea libanezi şi sirieni, se aflau la bordul ambarcaţiunii care s-a scufundat joi în largul oraşului-port Tartous, în vestul Siriei.

„Numărul victimelor naufragiului a crescut la 73, în timp ce alte 20 de persoane sunt tratate la Spitalul Al-Basel (din Tartous)”, a declarat ministrul Sănătăţii, Hassan al-Ghabach, într-un comunicat.

Printre cei salvaţi s-au aflat cinci libanezi, a declarat mai devreme pentru AFP ministrul libanez al Transporturilor, Ali Hamie.

Eforturi pentru a găsi posibili supravieţuitori ai naufragiului de joi sunt încă în desfăşurare, a adăugat ministrul libanez. „Discut cu ministrul sirian al Transporturilor un mecanism de recuperare a cadavrelor din Siria”, a spus el.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

„Este una dintre cele mai mari operaţiuni de salvare ale noastre”, a declarat pentru AFP un oficial al Ministerului Transporturilor sirian, Sleiman Khalil.