DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puțin 70 de persoane au decedat în urma unui incendiu izbucnit în cursul nopții de miercuri spre joi în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka, au anunțat autoritățile locale, potrivit site-ului postului BBC News, potrivit mediafax.

Incendiul a izbucnit în incinta unui depozit de produse chimice aflat la parterul unei clădiri rezidențiale din zona Chawkbazar, a declarat generalul Ali Ahmed Khan, directorul serviciului de apărare civilă și pompieri din Bangladesh.


Citește și : Juncker glumește cu ziariştii după ce s-a tăiat la bărbierit: Să nu credeţi că dna May mi-a provocat această rană

Incendiul s-a răspândit cu rapiditate în condițiile în care clădirile din această zonă sunt la foarte mică distanță unele de altele, iar străzile sunt înguste.

Printre zecile de victime se numără clienți ai unui restaurant, cât și mai mulți participanți la o nuntă, a declarat Ibrahim Khan, un oficial din cadrul Poliției metropolitane din Dhaka.

Aproximativ 200 de persoane caută supraviețuitori sau cadavre, a declarat un oficial, precizând că incendiul a fost adus sub control după aproximativ cinci ore.

Cel puțin 50 de persoane au fost spitalizate, unele dintre acestea fiind în stare critică.

Astfel de dezastre sunt relativ frecvente în Bangladesh, în special din cauza nerespectării reglementărilor privind siguranța la incendiu, astfel că sute de persoane și-au pierdut viața în ultimii câțiva ani.

În 2012, în urma unui incendiu la o fabrică de textile au decedat 112 persoane, iar peste 1.100 de oameni au murit în 2013 ca urmare a prăbușirii clădirii Rana Plaza, cauzată de o serie de încălcări ale legislației în domeniul constucțiilor, inclusiv adăugarea de trei etaje față de autorizație.

Citește și : UE nu va fi de acord să renegocieze acordul de Brexit, dar ar putea fi de acord cu o declaraţie privind „backstop”-ul (surse spaniole)

mourn for chawkbazar!#Bangladesh #ChawkbazarFire pic.twitter.com/GBSITKY9Bk