DISTRIBUIȚI
AFP

Un atac al grupării jihadiste nigeriene Boko Haram împotriva oraşului Rann, la începutul acestei săptămâni, s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi, potrivit Amnesty International, care a realizat o anchetă în regiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Cel mai sângeros atac al Boko Haram împotriva Rann – oraş în extremitatea de nord-est a Nigeriei – s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi”, a indicat organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului.


Citește și : Acuzaţii de cenzură la Kiev, după demiterea directorului televiziunii publice ucrainene

”În jurul orei 9 dimineaţa, la 28 ianuarie, un grup de luptători Boko Haram a sosit pe motociclete şi a incendiat oraşul”, se arată într-un raport al Amnesty.

„Ei i-au urmărit pe civilii care încercau să scape … Au fost găsite 11 cadavre în oraş şi alte 49 în afară”, a menţionat sursa citată.

Isa Sanusi, purtătoare de cuvânt a Amnesty International pentru Nigeria, a declarat că ONG-ul a efectuat o investigaţie aprofundată pe teren şi a obţinut informaţii colectate de la numeroase surse de securitate, martori sau persoane care lucrează în regiune.

Citește și : Zaharova: Moscova va lua măsuri simetrice după retragerea SUA din Tratatul INF

Rann este o comunitate care a devenit inaccesibilă din motive de securitate, chiar şi pentru lucrătorii umanitari, ceea ce face extrem de dificilă obţinerea de informaţii.