DISTRIBUIȚI
South China Morning Post

Cel puţin 53 de militari şi un civil au fost ucişi în urma unui atac terorist produs în regiunea Menaka, situată în nord-estul statului Mali, anunţă Guvernul de la Bamako, citat de postul France24 şi de site-ul TheDefensePost.com, potrivit mediafax.

„În urma unui atac produs asupra unei poziţii militare din localitatea Indelimane, au fost găsiţi 54 de morţi, inclusiv un civil, şi zece răniţi. Daunele materiale sunt semnificative”, a declarat, prin Twitter, ministrul Comunicaţiilor din Mali, Yaya Sangare.


Citește și : Tiruri de ‘proiectile’ din Gaza spre Israel, o casă a fost lovită

„Situaţia este acum sub control. Operaţiunile de securizare a perimetrului şi procedura de identificare a cadavrelor continuă”, a precizat Yaya Sangare.

Anterior, armata din Mali prezentase un bilanţ de 35 de morţi.

Atentatul nu a fost revendicat, dar majoritatea atacurilor teroriste din Mali sunt atribuite Grupului pentru Susţinerea Islamului şi Musulmanilor (JNIM), format în 2017 prin fuziunea organizaţiei teroriste Al-Qaida în Maghrebul Islamic cu entităţile fundamentaliste Ansar Dine şi Al-Mourabitoun.

În urmă cu o lună, 40 de militari din Mali au fost ucişi în atacuri teroriste comise de Grupul pentru Susţinerea Islamului şi Musulmanilor (JNIM) în localităţile Boulkessi şi Mondoro, situate în apropierea frontierei cu Burkina Faso.

Citește și : ONU va examina proiectul preşedintelui Erdogan privind refugiaţii sirieni