DISTRIBUIȚI
Asia Times

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi alte 70 au fost rănite în atacuri ale armatei aerului din Myanmar asupra unui concert organizat de un important grup etnic rebel, a declarat luni un purtător de cuvânt al grupului, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Duminică, în jurul orei locale 20:40 (14:40 GMT), două avioane militare birmane au atacat” o ceremonie organizată de Armata de Independenţă Kachin (KIA), a declarat colonelul Naw Bu. „Aproximativ 50 de persoane au fost ucise, între care personal al KIA şi civili”, a spus el, adăugând că aproximativ 70 de persoane au fost rănite.


Citește și : Zona euro se îndreaptă spre recesiune

Presa locală a raportat că până la 60 de soldaţi KIA şi civili au fost ucişi. Biroul ONU din Myanmar a declarat că este „profund îngrijorat şi întristat de informaţiile privind atacurile aeriene care au avut loc la Hpakant, statul Kachin”.

„Primele informaţii sugerează că peste 100 de civili ar fi putut fi afectaţi de bombardamente”, a indicat sursa citată într-un comunicat, menţionând că au fost raportate şi multe decese.

Un purtător de cuvânt al juntei din Myanmar nu a comentat aceste informaţii. În mod constant au loc ciocniri între KIA şi armată de zeci de ani şi lupte intense au izbucnit în urma loviturii de stat de anul trecut.

Citește și : 73 de migranţi au fost salvaţi din valurile Mediteranei