DISTRIBUIȚI
Ebru TV Kenya

Viiturile au făcut cel puţin 48 de morţi şi au afectat peste 144.000 de persoane în Kenya, distrugând infrastructura-cheie şi mijloacele de trai în această ţară est-africană, a informat joi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de Xinhua, scrie agerpres.

Pe baza datelor oferite de Crucea Roşie locală, Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a informat că precipitaţiile au provocat inundaţii şi alunecări de teren în cel puţin 25 de comitate, distrugând infrastructura-cheie din toată ţara.


Citește și : CEDO condamnă Azerbaidjanul pentru închiderea unui inculpat în cuşcă

„Centrul naţional de operaţiuni în caz de dezastre (NDOC) din cadrul Guvernului a confirmat, de asemenea, că cel puţin 17.000 de persoane au fost strămutate şi 48 au murit din cauza inundaţiilor”, a indicat OCHA în ultima sa actualizare privind inundaţiile.

Având în vedere prognozele meteo actuale, care prevăd ploi abundente până la sfârşitul lunii noiembrie, NDOC se aşteaptă ca aceste cifre să crească, vizaţi în special fiind cei 200.000 de refugiaţi din Dadaab, în nord-estul Kenyei.

Potrivit raportului OCHA, au fost raportate creşteri puternice ale preţurilor la alimente şi la carburanţi din cauza penuriei la Mandera şi în comitatele Wajir şi Marsabit din nordul Kenyei.

Ploile abundente urmează după o perioadă de secetă prelungită, care a crescut numărul persoanelor cu risc crescut de insecuritate alimentară din Kenya la 3,1 milioane.

Citește și : Macron face previziuni apocaliptice: ‘Uniunea Europeană VA DISPĂREA dacă nu va fi privită ca o putere mondială!’

Ploile au făcut inutilizabile drumurile în cel puţin opt comitate, paralizând transportul şi împiedicând oferirea de asistenţa umanitară în Mandera, Wajir, Marsabit, Turkana, Garissa, Lamu, Kwale şi Mombasa.