DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 43 de persoane au fost ucise duminică în mai multe atacuri comise în comunităţi din nordul Burkinei Faso, a anunţat luni guvernul într-un comunicat, în timp ce surse locale au precizat că este vorba de atacuri ale unor grupuri de autoapărare în represalii la acţiuni jihadiste, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Duminică, atacuri au fost comise în satele Dinguila şi Barga situate în comuna Barga, provincia Yatenga (nord). Un bilanţ provizoriu indică 43 de victime”, a declarat ministrul Comunicării Remis Fulgance Dandjinou.


Citește și : OMS: Ameninţarea unei pandemii cu noul coronavirus a devenit foarte reală

Surse locale, contactate de AFP, indică faptul că acestea sunt sate în care trăiesc predominant fulani, acuzaţi deseori că sunt apropiaţi jihadiştilor.

”Răniţii, în număr de şase, au fost trimişi la Centrul medical regional din Ouahigouya unde sunt îngrijiţi. Forţele de apărare şi securitate au fost desfăşurate imediat la faţa locului pentru a asigura securitatea în satele atacate”, a precizat ministrul Dandjinou.

Ministrul nu s-a referit la grupurile de autoapărare sau la comunităţile de fulani.

Citește și : Sesiunea plenară a Parlamentului European a fost scurtată din cauza epidemiei de coronavirus

”Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate acest atac odios (…). Procurorul din Faso de pe lângă Tribunalul Marii instanţe din Ouahigouya a fost, de asemenea, sesizat (…) se face totul pentru a restabili calmul şi seninătatea în satele afectate „, a spus el.

Nordul Burkinei este afectat în mod frecvent de atacuri jihadiste.