DISTRIBUIȚI

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui puternic seism produs în insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile în timp ce echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa de a găsi supravieţuitori, informează AFP, potrivit agerpres.  

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, produs în timpul nopţii, a provocat rănirea a câteva sute de persoane şi a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Treizeci şi patru de cadavre au fost găsite până în prezent în clădiri prăbuşite la Mamuju, au precizat autorităţile. Alte opt persoane au murit la Majene, o localitate din regiunea Mamuju.

„Nu ştim câţi alţii sunt dispăruţi”, a declarat Arianto, un responsabil din cadrul operaţiunilor de salvare din Mamuju. „Există încă oameni prinşi sub dărâmături”, a adăugat el.

La Mamuju, o localitate cu circa 110.000 de locuitori şi totodată cel mai afectat oraş din regiune, salvatorii căutau peste 12 pacienţi şi angajaţi ai un spital dispăruţi sub ruinele acestuia. „Spitalul este distrus. S-a prăbuşit”, a completat Arianto.

Cel puţin un hotel s-a prăbuşit parţial, iar birourile guvernatorului local au fost puternic avariate, au indicat echipele de salvare.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri, la ora locală 2:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

Joi, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără a produce pagube materiale semnificative.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Indonezia se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică intensă.