DISTRIBUIȚI
Express photo by DEEPAK JOSHI

O alunecare de teren şi inundaţiile cauzate de ploile torenţiale au provocat decesul a cel puţin 41 de persoane, în ultima săptămână, în Nepal şi India, au anunţat autorităţile luni, înainte de încheierea sezonului musonic care, în acest an, a lăsat în urmă sute de morţi în Asia de Sud, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Zece persoane, printre care patru copii, şi-au pierdut viaţa după ce o alunecare de teren a îngropat, duminică, cinci case într-o zonă îndepărtată din vestul Nepalului, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne.


Citește și : SUA se apropie de pragul de şase milioane de cazuri de coronavirus

Cel puţin 269 de persoane au murit anul acesta, majoritatea în regiunile montane din Nepal, în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, în timp ce alte 76 sunt date dispărute.

Sezonul musonic începe în Asia de Sud în luna iunie şi se încheie în septembrie.

În statul Gujarat din vestul Indiei, 14 persoane au murit în ultimele două zile în urma unor incidente asociate ploilor torenţiale şi inundaţiilor, au indicat reprezentanţii Centrului de Răspuns la Situaţii de Urgenţă din acest stat.

Cantităţile de ploaie consemnate în Gujarat au fost cu 10% peste valorile medii din această perioadă, potrivit guvernului local. În regiunea deşertică din acest stat, Kutch, cantităţile de precipitaţii sub formă de ploaie au fost cu 3,5 ori mai mari decât valorile medii.

Ploi însemnate cantitativ sunt prognozate în continuare în mai multe regiuni ale statului Gujarat în următoarele două zile, potrivit Departamentului de Meteorologie din India.

Citește și : Testare gratuită pentru Covid pe străzile din Paris

În statul Odisha, spre est, inundaţiile au provocat în ultima săptămână decesul a cel puţin 17 persoane. De asemenea, mii de locuitori au fost evacuaţi din cauza intemperiilor care au afectat în total peste o jumătate de milion de persoane, conform autorităţilor.

În timpul actualului sezon musonic, sute de persoane au murit în statul nord-estic Assam şi în ţara învecinată Bangladesh.