DISTRIBUIȚI
EENADU

Cel puţin 40 de persoane au murit după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în sud-vestul Pakistanului şi a explodat, a anunţat duminică un reprezentant al guvernului, relatează AFP , informează agerpres

„Trupurile neînsufleţite sunt de nerecunoscut”, a declarat Hamza Anjum, un responsabil al districtului Lasbela, din provincia Belucistan, unde s-a produs accidentul.


Citește și : Netanyahu promite un răspuns ‘puternic, rapid şi precis’ dat ‘terorismului’, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est

Hamza Anjum a declarat că trei supravieţuitori au fost salvaţi. Autobuzul transporta 48 de persoane când s-a lovit de un stâlp şi a căzut de pe podul pe care îl traversa, a explicat el.

Mortalitatea pe drumuri este ridicată în Pakistan, din cauza străzilor în stare proastă, securităţii rutiere laxe şi condusului periculos.

Autobuzele sunt de multe ori umplute până la limita capacităţilor lor şi portul centurii de siguranţă nu este un reflex răspândit. Accidentele rutiere care implică un singur autovehicul sunt prin urmare frecvente, notează AFP.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 27.000 de persoane au murit pe drumurile din Pakistan în 2018.

Citește și : Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări