DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin patru persoane au murit în urma ploilor torenţiale şi vânturilor violente din India, unde se pregăteşte evacuarea zeci de mii de persoane înainte de venirea unui puternic ciclon, au informat duminică autorităţile citate de EFE, potrivit agerpres

Ciclonul Tauktae – prima furtună tropicală majoră a sezonului din India – se deplasează spre nord, paralel cu costa de vest a ţării, provocând vânturi puternice în mai multe state din India, potrivit serviciului meteo.


Citește și : Franţa a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin

Ciclonul ar trebui să atingă uscatul în dreptul statului Gujarat (vest) luni seara, însoţit de vânturi de între 150 şi 160 km/h.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma ploilor diluviene şi rafalelor puternice de vânt, care au lovit statul Karnataka (sud-vest), potrivit agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Alte două persoane au murit şi 23 de pescari sunt daţi dispăruţi în statul vecin Kerala, au informat mass-media locale.

Aproximativ 75.000 de persoane sunt gata să fie evacuate din zonele de coastă ale statului Gujarat, unde campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi suspendată în zilele de luni şi marţi, au declarat responsabili locali.

Citește și : Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se teme că atitudinea Israelului ‘favorizează extremismul’

India se confruntă cu un val epidemic ucigaş, care a plasat sistemul sanitar în pragul colapsului, cu lipsă de oxigen şi de paturi în spitale.

Ţara cu 1,3 miliarde de locuitori a înregistrat peste 311.170 noi contagieri duminică, urcând bilanţul oficial al cazurilor la 24,7 de milioane. Numărul morţilor a trecut de 270.000, cu 4.077 noi decese înregistrare în ultimele 24 de ore.