DISTRIBUIȚI
Dawn

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în India în urma prăbuşirii unui zid după o alunecare de teren declanşată de ploile musonice abundente din Mumbai (vest), au anunţat autorităţile duminică, informează AFP, potrivit agerpres.  

Ploile au inundat, de asemenea, un complex de purificare a apei, perturbând alimentarea ”în majoritatea zonelor din Mumbai”, potrivit aceleiaşi surse.


Citește și : Aviaţia militară americană a efectuat un raid aerian în estul Siriei împotriva unui grup islamist proiranian

În Chembur, la periferia estică a capitalei financiare a Indiei, un copac a căzut pe un zid care s-a prăbuşit pe mai multe locuinţe, 21 de cadavre fiind recuperate de sub dărâmături, a anunţat duminică seară Forţa Naţională de Răspuns la Dezastre (NDRF).

”Am văzut o fetiţă care a rămas blocată printre resturi. Ea striga după ajutor”, a declarat pentru AFP Firoz Khan, un locuitor afectat la rândul său de ploaia torenţială din Chembur. ”Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o extrag. Avea răni la picioare. Abia am supravieţuit şi eu acestei prăbuşiri”, a spus el.

Într-o suburbie din Vikhroli, la nord-est de oraş, zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren care a afectat cinci case, duminică dimineaţă, a adăugat NDRF.

Oraşul Mumbai a fost afectat de ploi torenţiale începând de sâmbătă, iar funcţionarea serviciilor de transport local a fost perturbată.

Municipalitatea nu a precizat când va fi restabilită alimentarea cu apă potabilă, însă a sfătuit locuitorii să fiarbă apa înainte de a o consuma.

Duminică, Departamentul Indian de Meteorologie (IMD) a declarat că pentru următoarele două zile au fost prognozate ”ploi moderate până la intense sau averse însoţite de furtuni”. De asemenea, au fost emise avertizări de alunecări de teren, valabile pentru următoarele zile, pentru statul Himachal Pradesh din nordul ţării, conform agenţiei Xinhua.

Premierul Narendra Modi a transmis condoleanţe prin intermediul Twitter şi a anunţat acordarea unui ajutor financiar familiilor victimelor.

Citește și : Indonezia a raportat mai multe cazuri zilnice de Covid-19 decât India şi Brazilia

Prăbuşirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi şi rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate.

Luna trecută, 12 persoane au murit după ce o clădire a căzut într-o mahala din Mumbai, iar în septembrie 39 de locuitori şi-au pierdut viaţa după ce un imobil cu trei etaje s-a prăbuşit în Bhiwandi, în apropiere de capitala financiară a ţării.