DISTRIBUIȚI
Ebru TV Kenya

Ministrul de Interne din Kenya a anunţat că 29 de persoane au murit în urma unei alunecări de de teren, numărându-se printre cele 34 de persoane care și-au pierdut viața sâmbătă, pe fondul inundațiilor din țara din estul Africii, potrivit Associated Press, scrie mediafax.

Ploile abundente au declanșat inundații în timpul nopţii de sâmbăăt în vestul Kenyei. Secretarul Cabinetului de Interne, Fred Matiangi, a declarat că 17 persoane au murit în urma unei alunecări de teren în satul Takmal din districtul Pokot Central, în timp ce alte 12 și-au pierdut viața din cauza alunecărilor de teren din satele Parua și Tapach din regiunea Pokot de Sud.


Citește și : Grecia anunță noi măsuri pentru a le ‘închide ușa’ migranților

Alte cinci persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost luată de ape pe drumul dintre Kitale și Lodwar după ce două râuri au ieeţit din matcă, a declarat comisarul regional Apollo Okello, din Pokot de Vest.

Matiangi a spus că guvernul a trimis elicoptere militare și de poliție pentru a ajuta cei afectați de inundații, dar amploarea dezastrului nu este încă cunoscută.

„În timp ce eforturile de salvare și recuperare rămân prioritare, o evaluare completă a amplorii dezastrului continuă să fie o provocare din cauza condițiilor meteo dure”, a spus el.

Peste 1 milion de persoane din estul Africii au fost afectate de inundații după ploi mai abundente decât cele normale. Ultimele decese din Kenya duc la 72 de persoane care au murit într-o lună și jumătate din cauza inundațiilor.

Citește și : Nordul Greciei, afectat de inundații