DISTRIBUIȚI
www.thenews.com.pk

Cel puţin 33 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor abundente şi a viiturilor care au afectat mai multe provincii din Afganistan în ultimele două zile, au informat marţi oficiali locali, potrivit DPA, scrie agerpres.  

Cel puţin 22 de persoane au murit în provincia Herat din vestul ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului local, Jailani Farhad.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Inundaţiile din Herat au afectat luni seara districtele Adraskan şi Obe, unde sute de case au fost distruse şi peste 300 de oi şi două vaci au pierit, potrivit oficialilor locali.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor, Ahmad Tamim Azimi, a declarat pentru DPA că precipitaţii au fost înregistrate în 20 dintre cele 34 de provincii ale ţării.

Restul deceselor au fost raportate în alte câteva provincii, a adăugat Azimi.

Circa 400 de locuinţe au fost distruse fie parţial, fie complet din cauza inundaţiilor în ţara, a completat Azimi.

Mai multe părţi ale Afganistanului se confruntă cu inundaţii sezoniere, care afectează locuinţele, terenurile agricole şi infrastructura publică.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

În august 2020, peste 150 de persoane şi-au pierdut viaţa în 13 provincii afgane din cauza viiturilor.

Afganistanul s-a confruntat cu viituri severe în 2019, care au distrus peste 10.000 de case şi au afectat circa 180.000 de persoane, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).