DISTRIBUIȚI
South China Morning Post

Mai mult de 30 de persoane au fost ucise în Mali, după ce militanţii au atacat un autobuz ce ducea civili dintr-un sat la o piaţă dintr-o localitate apropiată, au anunţat autorităţile, citează BBC , scrie news.ro.  

Atacatori neidentificaţi au deschis focul şi l-au ucis pe şofer, înainte de a incendia autobuzul, au spus oficialii.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Majoritatea victimelor erau femei care mergeau la muncă în piaţă, au declarat surse locale pentru agenţia de presă EFE.

Atacul sângeros este cel mai recent în insurgenţa jihadistă ce escaladează în Mali.

Autobuzul făcea a doua călătorie într-o săptămână din satul Songo la o piaţă din Bandiagara, localitate aflată la 10 kilometri distanţă.

Regiunea Mopti, în care a avut loc atacul, este scenă a violenţelor tot mai numeroase în ultimele luni alimentate de militanţii ce au legături cu al-Qaeda şi cu gruparea Stat Islamic.

Guvernul provizoriu din Mali, format după ce o lovitură de stat în luna mai a înlăturat administraţia anterioară, nu a comentat încă atacul.

Acesta a avut loc la o zi după ce insurgenţii au atacat un convoi ONU în nordul ţării şi au ucis un lucrător civil şi un altul a fost rănit.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

Atacurile johadiste au crescut în Mali după ce două lovituri de stat militare în 16 luni au contribuit la slăbirea guvernului central şi a făcut ca Franţa să oprească operaţiunile militare comune dintre armată şi cele 5.100 de trupe pe care le are trimise în ţară.