DISTRIBUIȚI

Cel puţin 27 de oameni au murit după o alunecare de teren care a acoperit un autobuz în nord-vestul Columbiei, duminică, a anunţat preşedintele acestei ţări, Gustavo Petro, informează Reuters, potrivit agerpres

Alunecarea de teren, cauzată de ploile torenţiale, a lovit vehiculul între satele Pueblo Rico şi Santa Cecilia din provincia Risaralda, la o distanţă de 230 de kilometri de capitala columbiană, Bogota.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

„Cu multă tristeţe, trebuie să vă anunţ că până acum 27 de persoane – inclusiv trei minori – şi-au pierdut vieţile în tragedia din Pueblo Rico, Risaralda”, a anunţat pe Twitter preşedintele Gustavo Petro.

„Îmi exprim solidaritatea cu familiile victimelor”, a adăugat el, solicitând totodată un sprijin oficial din partea Guvernului columbian.

Leonardo Fabio Siagama, primarul din Pueblo Rico, a precizat că trupurile victimelor au fost transportate pe un stadion local. Guvernatorul provinciei Risaralda, Victor Manuel Tamayo, anunţase puţin mai devreme că cinci persoane au fost scoase în viaţă din acel autobuz acoperit de noroi.

Vehiculul se deplasa între Cali, al treilea oraş ca mărime din Columbia, şi Condoto, o localitate din provincia Choco.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

Columbia s-a confruntat în acest an cu un sezon ploios neobişnuit de abundent, care ar fi asociat fenomenului meteorologic La Nina.

Incidentele asociate ploilor abundente au ucis cel puţin 216 persoane în Columbia şi au lăsat 538.000 de oameni fără locuinţe până acum în 2022, potrivit statisticilor guvernamentale. Alte 48 de persoane sunt încă dispărute la nivel naţional.