DISTRIBUIȚI
CTV News

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise în confruntările de la graniţa cu Tadjikistanul, în contextul unei recrudescenţe a violenţelor între aceste două foste republici sovietice din Asia Centrală, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„24 de cadavre au fost aduse la unităţile sanitare din regiunea Batken”, situată în sud-vestul Kârgâzstanului şi la graniţa cu Tadjikistanul, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Kârgâzstan, potrivit unui comunicat.


Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Kârgâzstanul a anunţat vineri o încetare a focului cu Tadjikistanul după o escaladare a confruntărilor la graniţă, ciocniri soldate de asemenea cu peste 30 de răniţi, notează AFP şi Reuters.

Frontiera tadjico-kârgâză este în mod constant scena unor confruntări. Aproape jumătate din graniţa de 970 km este contestată, iar progresele în ceea ce priveşte delimitarea frontierei au fost lente în ultimii ani.

În 2021 au avut loc un număr fără precedent de confruntări între cele două părţi, soldate cu peste 50 de morţi, declanşând temeri de extindere a conflictului.

Citește și : Putin: Rusia nu are vreo legătură cu criza energetică din Europa