DISTRIBUIȚI
alunecare de teren

O alunecare de teren provocată de ploile musonice a determinat moartea a cel puţin 22 de persoane şi zeci de răniţi într-o localitate din estul Myanmar, în timp ce zeci de localnici sunt daţi dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ publicat sâmbătă şi citat de EFE, scrie agerpres.

Imagini aeriene filmate de AFP arată cum o porţiune dintr-un deal s-a transformat într-o mare de noroi şi a alunecat la vale vineri dimineaţă asupra satului Thae Pyar Kone, din statul Mon (sudul ţării), înghiţind cel puţin 16 case şi o mănăstire.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea pentru a încerca să găsească supravieţuitori.

Sâmbătă dimineaţă au fost evacuate mai multe victime, morţii fiind înfăşuraţi în pungi de plastic şi urcaţi în spatele unui camion.

„Bilanţul este deocamdată de 22 morţi şi 47 de răniţi”, a declarat AFP, Myo Min Tun, un responsabil local.

Autorităţile încă nu au veşti despre o sută de localnici, dintre cei 169 care locuiesc în zona afectată. Însă unii dintre ei ar fi putut fi plecaţi de acasă în timpul alunecării de teren.

Imaginile arată resturi de acoperişuri albastre luate de noroi, în timp ce în vale resturile de moloz se amestecă cu camioane răsturnate, martore ale forţei torentului.

Citește și : O rachetă cu propulsie nucleară a explodat la centrul de teste din oraşul rus Severodvinsk (presă)

Ploile musonice au provocat viituri, iar cei care locuiesc în apropierea râurilor au fost avertizaţi de riscul creşterii şi deversării apelor.

Potrivit autorităţilor, inundaţiile au obligat deja evacuarea a cel puţin 30.000 de persoane, mai ales din regiunea Bago şi din statele Mon şi Karen.