DISTRIBUIȚI
ABS-CBN News

Echipele de salvare au continuat vineri să caute supravieţuitori pe locul uriaşei alunecări de pământ din centrul Filipinelor care a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, potrivit unui nou bilanţ relatează AFP, transmite agerpres.

Zeci de persoane sunt încă date dispărute după prăbuşirea în zorii zilei de joi a versantului unui deal foarte abrupt din localitatea Tina-an, din insula Cebu, în urma ploilor musonice.


Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

Această nouă catastrofă naturală intervine la câteva zile după trecerea taifunului Mangkhut care a provocat moartea a cel puţin 88 de persoane în nordul ţării.

„La Cebu, echipele de salvare au găsit 22 de trupuri neînsufleţite”, a declarat AFP Julius Regner, purtătorul de cuvânt al Protecţiei civile. Bilanţul precedent de joi seara raporta 12 morţi.

Aproximativ 200 de persoane, pompieri, poliţişti şi specialişti folosind echipamente grele se află în căutarea altor 50 de persoane dispărute, a precizat el.

Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Autorităţile au obligat 20 de rezidenţi care locuiesc în casele de pe deal să evacueze zona, de teama altor alunecări de teren. Zilele cu precipitaţii abundente au fragilizat considerabil solul din această regiune.

În paralel, continuă căutările în regiunea minieră din localitatea Itogon (nord), afectată sâmbătă de taifunul Mangkhut, care a distrus locuinţe şi a devastat terenuri agricole.

Numeroşi localnici au pierit într-o uriaşă alunecare de teren survenită pe un vechi şantier miner din această localitate din insula Luzon.