DISTRIBUIȚI
National Geographic

Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul Statelor Unite în noaptea de marţi spre miercuri, provocând pagube materiale, unii locuitori fiind nevoiţi să se refugieze în adăposturi, ca măsură de precauţie, au anunţat serviciile de meteorologie, relatează AFP, potrivit agerpres

Nu au fost raportate victime, conform primelor informaţii.


Cel puţin 20 de tornade au lovit anumite regiuni ale statelor Mississippi, Louisiana şi Alabama, provocând daune unor case şi drumuri, căderi de copaci şi întreruperi de curent electric, a raportat miercuri Centrul de Predicţie a Furtunilor (SPC) al Serviciului Naţional de Meteorologie.

Citește și:  Ungaria riscă să rămână FĂRĂ miliardele de euro de la Bruxelles

„Primim informaţii privind daune în zona Eutaw (comitatul Greene, Alabama), inclusiv daune la unele structuri. Nu avem detalii despre aceste daune în acest moment. Sunt legate de o furtună care a provocat o tornadă”, a indicat biroul SPC din Birmingham, Alabama, pe reţelele de socializare.

Situaţia, descrisă iniţial drept „deosebit de periculoasă” de către SPC, ar urma să se normalizeze miercuri, potrivit serviciilor meteorologice.

O serie de tornade au afectat deja sudul ţării la începutul lunii noiembrie, în principal în Oklahoma, Texas şi Arkansas, provocând un deces.

Citește și: Lukoil îşi va reorienta exporturile de petrol spre conducta CPC

Acest fenomen meteorologic, pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, este relativ frecvent în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.