DISTRIBUIȚI
afp

Un atac aerian lansat de coaliția saudită care luptă împotriva rebelilor șiiți a lovit joi un autobuz într-o piață din nordul Yemenului, cel puțin 20 de persoane, inclusiv copii fiind usiși, iar alte 35 de persoane au fost rănite, a anunțat liderul unui trib din Yemen, informează Associated Press, potrivit mediafax.

Coaliția saudită a anunțat între timp că ținta atacului au fost rebelii houtti, care au lansat o rachetă în sudul regatului zilele trecute, unde o persoană a murit.


Citește și : Pakistanul va desfăşura mai multe trupe la graniţa sa cu Afganistanul

Postul tv Al Masirah, controlat de rebelii yemeniți, a transmis imaginile video în care apar copii răniți, cu hainele și ghiozdanele pline de sânge care stăteau întinși pe tărgi de spital.

După spusele unor cetățeni, atacul a avut loc în piața Dahian din provincia Saada, un bastion al rebelilor hutti. Provincia se află la granița cu Arabia Saudită. Autobuzul transporta localnici, inclusiv copii, au spus aceștia, sub protecția anonimatului, de frica represaliilor.

Citește și : Rusia anunță măsuri de retorsiune în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite

Colonelul Turki al-Malki, un purtător de cuvânt al coaliției conduse de Arabia Saudită, a transmis că atacul a avut ca țintă rebelii care au lansat o rachetă în sudul regatului, unde o persoană a murit și 11 au fost rănite. Coaliția a spus niercuri că proiectilul, care ar fi trebuit să ajungă în orașul Jizan din sud-vestul Arabiei Saudite, a fost interceptat și distrus, dar fragmente din acesta au cauzat respectivele victime.