DISTRIBUIȚI
AP

Serviciile de salvare spaniole sunt în căutarea a cel puţin 20 de persoane date dispărute de pe o barcă cu migranţi aflată în derivă pe Marea Mediterană, după ce miercuri un feribot de pasageri a salvat 27 de persoane aflate în ambarcaţiune, informează Reuters, potrivit agerpres.

Numărul migranţilor care sosesc în Europa pe mare, într-o scădere constantă începând din 2015, a continuat trendul descendent şi în cursul acestui an, ca urmare a creşterii atenţiei pe care UE o acordă controlului frontierelor.


Vezi şi: Susţinătorii opoziţiei albaneze s-au luat la bătaie cu forţele de ordine – VIDEO

Ambarcaţiunea cu 49 de migranţi la bord a fost dată dispărută marţi, după ce a părăsit coasta de nord-est a Marocului.

O navă de pasageri a descoperit ambarcaţiunea miercuri după-amiază şi a salvat 27 de persoane, dintre care 6 au fost evacuate cu elicopterul.

Migraţia ilegală provenind din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii a scăzut de la peste 1 milion de persoane în 2015 la puţin peste 140.000 în 2018, conform datelor furnizate de ONU.

Citeşte şi: Pentagonul trimite rachete Patriot în zona Golfului Persic

Anul acesta, mai puţin de 23.000 de refugiaţi au reuşit să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

Săptămâna aceasta Consiliul Europei a declarat că UE încalcă legislaţia internaţională prin poziţia sa din ce în ce mai restrictivă în privinţa imigraţiei şi a cerut intensificarea operaţiunilor de salvare pe mare.