DISTRIBUIȚI
Reuters

Altercaţii violenţe între grupuri rivale în Mexic au făcut cel puţin 19 morţi în statul Chihuahua (nord), au informat sâmbătă autorităţile locale, notează AFP, potrivit agerpres.

„Procurorul general al statului, în colaborare cu biroul securităţii publice şi armata mexicană, a lansat o operaţiune pentru a găsi grupurile armate care au organizat o confruntare soldată, vineri, cu 19 morţi în oraşul Madera”, au declarat autorităţile locale.


Citește și : Bilanțul deceselor de COVID-19 în Europa

Potrivit primelor informaţii, altercaţiile au avut loc vineri, în jurul orelor 19.00 (sâmbătă, 01.00 GMT), în timp ce mai mulţi ucigaşi plătiţi din grupul Gente Nueva, membru al cartelului Sinaloa, circulau pe un drum neasfaltat la Madera.

Aceştia din urmă au fost prinşi într-o ambuscadă de mai mulţi indivizi din grupul rival La Linea, cu cartelul Juarez.

La locul incidentului, au fost găsite corpurile a 19 persoane. Au fost confiscate 19 arme de foc, două grenade şi două autovehicule.

Citește și : Coronavirus în SUA: 300.000 de cazuri înregistrate și peste 8.000 de morţi

Potrivit guvernului mexican, cartelul La Linea este responsabil de uciderea nouă mormoni mexicani de origine americană în noiembrie, în timp ce se deplasau pe un drum de ţară care face legătura între statele Sonora şi Chihuahua, la frontiera cu Statele Unite.