DISTRIBUIȚI

Cel puţin 18 muncitori – care dormeau pe o autostradă, după o defecţiune intervenită la autobuzul cu care circulau în nordul Indiei, şi-au pierdut viaţa în urma unei coliziuni cu un camion, relatează AFP, citând poliţia indiană, potrivit agerpres

Incidentul s-a produs pe o autostradă din apropiere de Barabanki, în centrul Uttar Pradesh – cu cea mai mare concentrare de populaţie din India – în jurul orei locale 00:45, a precizat pentru Reuters Yamuna Prasad, inspector de poliţie.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma acestui incident survenit în statul Uttar Pradesh, a declarat presei un responsabil al poliţiei locale, citat de AFP. Anterior, Reuters relatase despre zece răniţi.

Cei mai mulţi dintre muncitori se întorceau acasă din statul Bihar (vest) după ce li se încheiase contractul de muncă.

Pasagerii coborâseră din autocar după o defecţiune la arborele de transmisie şi dormeau lângă vehicul când un camion l-a lovit din spate.

Echipele de salvare au trebuit să recupereze unele trupuri prinse sub autocarul supraetajat.

‘Administraţia districtului şi poliţia au deschis o anchetă şi veghem ca răniţii să primească cel mai bun tratament medical disponibil’, a declarat Satya Narayan Sabat, un responsabil al poliţiei locale.

‘Autobuzul era supraîncărcat, având la bord circa 150 de pasageri. A fost lovit de un camion pe autostradă’, a completat inspectorul Yamuna Prasad.

Vasta reţea rutieră a Indiei este slab întreţinută şi cunoscută pentru pericolele pe care le reprezintă.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Aproximativ 150.000 de persoane îşi pierde viaţa în fiecare an în urma accidentelor rutiere din ţară, conform cifrelor oficiale. Principalele cauze ale accidentelor sunt excesul de viteză, precum şi nepurtarea centurii de siguranţă sau a căştii.

Premierul indian Narendra Modi a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate în acest accident rutier într-un mesaj pe Twitter.