DISTRIBUIȚI
Watchers.NEWS

Cel puţin 17 oameni au murit în urma unor accidente cauzate de ploile abundente care au căzut în ultimele 48 de ore în Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei, au anunţat vineri oficialii din această ţară, citaţi de Xinhua, conform agerpres.

Decesele au fost raportate în mai multe districte, inclusiv în Kanpur, Shahjahanpur, Gonda, Banda şi Unnao.


Citește și : Compania chineză Unipec suspendă importurile de petrol din SUA

„Trei persoane au murit în Kanpur, şi câte două şi-au pierdut viaţa în Shahjahanpur, Gonda, Banda şi Unno. Câte o persoană a murit în Barabanki, Kannauj, Kanpur Dehat, Firozabad, Ambedkar Nagar şi Pilibhit”, a precizat un reprezentant al Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor naturale.

Cele mai multe dintre aceste decese au fost cauzate de prăbuşirea zidurilor şi acoperişurilor unor case în urma ploilor abundente care au căzut în Uttar Pradesh în ultima lună. „Alte persoane au murit înecate şi electrocutate în zone inundate”, a adăugat acelaşi oficial indian.

Administraţia şi Poliţia districtuală au trimis reprezentanţi la faţa locului cu misiunea de a monitoriza situaţia, de a oferi ajutor sinistraţilor şi de a-i convinge pe rezidenţi să părăsească locuinţele care sunt considerate nesigure.

Citește și : Siria: YPG recrutează copii din taberele de persoane strămutate (HRW)

Departamentul de meteorologie a prognozat un nou val de ploi pentru următoarele 24 de ore.

Prăbuşirea clădirilor reprezintă un fapt comun în India în timpul sezonului musonic din fiecare an, astfel de incidente fiind cauzate de folosirea unor standarde de construcţie foarte joase în cazul locuinţelor low-cost şi de absenţa unor norme de bază în ceea ce priveşte siguranţa locatarilor.