DISTRIBUIȚI

O alunecare de teren produsă în sudul Ecuadorului, într-o zonă care se confruntă cu puternice intemperii de mai multe săptămâni, a provocat cel puţin 16 decese, 16 răniţi şi şapte dispăruţi, a anunţat luni Secretariatul naţional pentru managementul riscurilor, informează AFP, potrivit agerpres

Mai multe zeci de case au fost îngropate în noaptea de duminică spre luni în acea regiune andină, care a fost zguduită săptămâna trecută şi de un cutremur de pământ.


Citește și :  Păstrarea Bahmut reprezintă o ‘necesitate’ militară

În total, aproape 500 de persoane au fost afectate de alunecarea de teren.

Preşedintele ţării, Guillermo Lasso, a declarat pe Twitter că echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului încă de la primele ore ale dimineţii de luni „pentru a veni în ajutorul cetăţenilor sinistraţi”.

Imaginile difuzate de mass-media locale arată zeci de agenţi de intervenţie şi de civili care căutau posibili supravieţuitori sub dărâmături, în întunericul nopţii şi purtând torţe în mâini.

Din luna ianuarie, precipitaţiile abundente au cauzat moartea a 22 de oameni şi au lăsat fără locuinţe 346 de persoane în Ecuador. Peste 6.900 de case au fost avariate şi 72 au fost distruse, potrivit autorităţilor ecuadoriene. Aproximativ 987 de incidente au fost cauzate de intemperii, precum inundaţii şi alunecări de teren.

Citește și : Prinţul Harry a sosit în UK pentru o audiere în procesul intentat unui tabloid

În februarie, ploile au cauzat suspendarea pentru cinci zile a operaţiunilor de pompare a ţiţeiului brut după ce un oleoduct risca să se spargă în urma prăbuşirii unui pod.

Săptămâna trecută, 15 persoane au murit din cauza unui cutremur de pământ care s-a produs în sud-vestul Ecuadorului, iar o altă victimă a fost înregistrată în Peru.