DISTRIBUIȚI
ABC

Cel puţin 15 oameni au murit miercuri în provincia siriană Idlib într-o explozie produsă în apropierea unei pieţe din oraşul Jisr al-Shoughour, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului, citat de dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Alte cel puţin 28 de persoane au fost rănite în explozie, potrivit Observatorului.


Citește și : Doi dintre liderii ‘mişcării umbrelelor’ din 2014 din Hong Kong, condamnaţi la închisoare

Grupul de salvatori voluntari Căştile albe a evocat de asemenea cifra de 15 morţi în urma exploziei din Idlib, provincie controlată în mare parte de organizaţia Hayat Tahrir al-Sham, afiliată la Al Qaida.

În septembrie, Rusia şi Turcia, care susţin unele din grupările rebele implicate în conflictul din Siria, au ajuns la un acord asupra creării unei zone demilitarizate în enclava Idlib, prevenind astfel o ofensivă guvernamentală majoră în regiune. Zona mai include părţi din provinciile învecinate Latakia, Hama şi Alep.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii lor şi-au intensificat în ultimele săptămâni bombardamentele asupra regiunii Idlib.

Explozia de miercuri a survenit în ajunul unei noi runde a negocierilor pentru pace în Siria, desfăşurate în Kazahstan. Pe agenda acestor tratative, la care sunt aşteptate Rusia, Iranul si Turcia, se află şi „eforturile de pace pentru regiunea Idlib, precum şi măsuri de creştere a încrederii”.

Citește și : Manfred Weber, aproape un anonim în rândul electoratului german