DISTRIBUIȚI
FMT

Cel puţin 15 persoane au murit în scufundarea unei ambarcaţiuni de migranţi în largul insulei greceşti Lesbos, a anunţat joi paza de coastă elenă, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Anterior, autorităţile au anunţat zeci de dispăruţi după scufundarea unei alte ambarcaţiuni care ar fi transportat aproximativ 95 de persoane în largul Insulei Kythira din apropierea Peninsulei Peloponez.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

Cele 15 cadavre au fost descoperite în apropierea insulei învecinate din largul coastei Turciei după ce o barcă ce transporta în jur de 40 de persoane s-a scufundat şi vânturi violente suflau în zonă, a anunţat paza de coastă într-un comunicat.

Cinci persoane au fost de asemenea salvate şi operaţiunile pentru salvarea altor trei erau în desfăşurare, au precizat autorităţile.

Cu câteva ore mai devreme, paza de coastă a fost alertată că o barcă cu pânze era în primejdie în apropierea Insulei Kythira.

Barca cu pânze s-a scufundat lângă portul Diakofti. Unii dintre supravieţuitori au reuşit să înoate până la ţărm, iar o operaţiune combinată implicând nave în larg şi serviciile de pompieri şi poliţie la mal a dus la recuperarea a 80 de persoane.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la cetăţenia naufragiaţilor.

În regiunea Kythira vânturile au ajuns la 102 km/h, a indicat paza de coastă.

Grecia a înregistrat o creştere a traficului de migranţi în acest an, contrabandiştii folosind adesea cea mai lungă şi mai periculoasă rută în sudul ţării.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

Ambarcaţiunile improvizate nu mai pleacă din Turcia, ci din Liban pentru a ocoli patrulele din Marea Egee şi a încerca să ajungă în Italia.

Paza de coastă a declarat că a salvat aproximativ 1.500 de persoane în primele opt luni ale anului, faţă de mai puţin de 600 în 2021.

Grecia neagă în mod constant afirmaţiile repetate ale ONG-urilor pentru drepturile omului conform cărora multe ale persoane au fost împinse ilegal înapoi spre Turcia, potrivit AFP.