DISTRIBUIȚI
dainiktoday.com

Cel puţin 14 civili au fost ucişi sâmbătă în lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale anti-jihadiste conduse de SUA asupra ultimului bastion al grupării Statul Islamic (SI) din estul Siriei, a anunţat ONG-ul Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Paisprezece civili, printre care cinci copii, au fost ucişi în raiduri ale coaliţiei asupra localităţilor Hajin, Soussa şi Al-Shaafa”, situate în ultima redută a Statului Islamic în provincia Deir Ezzor (est), a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.


Citește și : Pentagonul sancţionează şase militari pentru rolul jucat într-o operaţiune eşuată soldată cu opt morţi în Niger

„O a cincisprezecea persoană a murit, dar ea nu a fost încă identificată”, a adăugat el, precizând că bilanţul riscă să crească din cauza gravităţii stării unora dintre răniţi.

În plus, a precizat Rami Abdel Rahman, nouă jihadişti au murit în loviturile aeriene.

Contactată de AFP, coaliţia internaţională anti-jihadistă nu a comentat până acum informaţiile.

Potrivit OSDO, loviturile aeriene s-au intensificat în cursul serii după o tentativă a jihadiştilor de a ataca o bază militară a coaliţiei în satul Al-Bahra, nu departe de sectoarele vizate.

Aceste raiduri intervin în contextul în care Forţele democratice siriene (FDS), o alianţă kurdo-arabă susţinută de coaliţia internaţională, au anunţat miercuri suspendarea ofensivei lor împotriva jihadiştilor în această regiune, după bombardamente turce asupra poziţiilor lor militare din nordul ţării.

Citește și : Germania: Cel puţin cinci răniţi în urma unei altercații între două grupuri de migranți