DISTRIBUIȚI
Gulte

Cel puţin 13 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu varianta Omicron a coronavirusului în urma unei petreceri de Crăciun organizate de o companie în Norvegia, alte cazuri fiind aşteptate să se confirme pe măsura realizării secvenţierii celor 64 de teste pozitive la COVID-19, au anunţat vineri autorităţile sanitare norvegiene, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Toţi cei 120 de participanţi la petrecerea desfăşurată într-un restaurant din Oslo erau vaccinaţi anti-COVID-19. Ei au efectuat şi un test rapid înainte, negativ la toţi – Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că există un semn de întrebare asupra eficacităţii altor teste în afara celor PCR în detectarea variantei Omicron.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

În urma petrecerii, 64 dintre cei 120 de participanţi au fost testaţi pozitiv la COVID-19, în ceea ce ar putea fi cel mai mare focar cu noua variantă a coronavirusului detectat până în prezent în Europa, îndreptăţind astfel temerile asupra transmisibilităţii ridicate a acestei variante şi a rezistenţei sale la vaccin.

Primul participant la petrecerea organizată de compania Scatec (din sectorul energiilor regenerabile) în cazul căruia a fost confirmată infectarea cu varianta Omicron efectuase o călătorie profesională în Africa de Sud, prima ţară care a semnalat săptămâna trecută această variantă, detectată între timp în toate părţile lumii.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa