DISTRIBUIȚI
www.wsj.com

Douăzeci de persoane, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa şi 49 au fost spitalizate la Ciudad de Mexico după ce un pod pe care circula o garnitură de metrou s-a prăbuşit peste o arteră rutieră aglomerată, luni seara, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Potrivit autorităţilor, eforturile de salvare a potenţialilor supravieţuitori au fost întrerupte la scurt timp după accident, din cauza riscului ca un segment mai mare al podului şi mai multe vagoane să se prăbuşească.


Imagini video difuzate de postul local Milenio TV arată structura colapsând peste un flux de autovehicule în apropierea staţiei Olivos, în sud-estul capitalei, în jurul orei locale 22.30, ridicând nori de praf şi moloz.

Alte imagini au arătat cel puţin două vagoane atârnând precar de podul avariat în timp ce echipe de pompieri şi medicale au folosit iniţial scări pentru a ajunge la ele.

Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Primarul Claudia Sheinbaum a anunţat suspendarea operaţiunilor ‘pentru că (poziţia) trenului este foarte precară’.

O macara a fost adusă la locul accidentului pentru a stabiliza vagoanele de metrou astfel încât salvatorii să-şi poată relua munca, a precizat ea.

Sheinbaum a mai spus că şapte persoane transportate la spital sunt în ‘stare gravă’ şi sunt supuse intervenţiilor chirurgicale. Ea anunţase anterior că numărul răniţilor este de aproximativ 70.

Purtând cască de protecţie şi mască, Sheinbaum le-a declarat reporterilor la faţa locului că, din câte se pare, o grindă de susţinere a podului a cedat, însă cauza accidentului este investigată.

Linia de metrou 12 a fost construită în urmă cu aproape un deceniu, când primar al capitalei era Marcelo Ebrard, actualul ministru de externe.

‘Ceea ce s-a întâmplat astăzi cu metroul este o tragedie îngrozitoare. Solidaritatea mea este cu victimele şi familiile lor’, a scris Ebrard pe Twitter. ‘Desigur, cauzele trebuie investigate şi responsabilităţile stabilite’, a adăugat el.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

Ebrard şi Sheinbaum sunt văzuţi de mulţi observatori politici drept cei mai probabili succesori ai preşedintelui Andres Manuel Lopez după terminarea mandatului acestuia, în 2024.