DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor care au provocat haos în mai multe regiuni din Pakistan, au precizat duminică autorităţile, potrivit DPA, scrie agerpres.

Ploile persistente au inundat zeci de sate din provincia Sindh (sud) şi Balochsitan (sud-vest) în ultimele trei zile.


Citește și : Premierul libanez Hassan Diab vrea să propună organizarea de alegeri anticipate

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa în Karachi, cel mai populat oraş din ţară. De asemenea, şase persoane au decedat în Balochistan în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor.

Sute de persoane din ambele provincii au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele din cauza inundaţiilor. Echipele de salvatori au transportat rezidenţii către locuri mai sigure.

Potrivit reprezentanţilor Armatei, militarii au salvat peste 100 de persoane din districtul Dadu, în Sindh.

”Peste 12 persoane sunt încă date dispărute în Balochistan”, potrivit lui Younus Aziz Mengal, purtător de cuvânt pentru autoritatea regională responsabilă de managementul dezastrelor.

Acesta a precizat că inundaţiile au avariat poduri şi autostrăzi, izolând Gawadar, oraş-port situat la Marea Arabiei.

Biroul meteorologic din Pakistan a prognozat o creştere cu 20% mai mare de precipitaţii şi inundaţii urbane în timpul sezonului musonic de anul acesta şi le-a cerut autorităţilor să ia măsuri de precauţie.

Citește și : Pompeo va semna la Varşovia un contract privind creşterea prezenţei militare a SUA în Polonia

Viituri, eroziunea solului, averse, secetă şi smog cauzat de calitatea scăzută a aerului au fost fenomene frecvente în Pakistan în ultimii ani.

Experţii în climă susţin că unul dintre factori ar fi impactul încălzirii globale, dar şi proximitatea acestei ţări cu ţări puternic industrializate precum China şi India.