DISTRIBUIȚI
twitter

Cel puţin 12 persoane au fost rănite într-un incendiu masiv care a cuprins un zgârie-nori din Emiratele Arabe Unite, a anunţat miercuri Ministerul de Interne, citat de dpa şi BBC, scrie agerpres.

Focul a izbucnit marţi seara, din motive necunoscute încă, la turnul Abbco din oraşul Sharjah, o clădire rezidenţială cu 48 de etaje. O faţadă a clădirii a fost aproape complet distrusă.


Citește și : Boris Johnson înfruntă opoziţia britanică cu privire la bilanţul epidemiei de coronavirus

Echipajele apărării civile au reuşit să preia controlul asupra flăcărilor după două ore, blocul fiind evacuat, a relatat Gulf News.

 

Locatarii au fost evacuaţi înainte ca focul să cuprindă întreaga clădire, ceea ce a contribuit la evitarea agravării bilanţului de victime, a menţionat un responsabil al apărării civile, citat de BBC.

„Am auzit alarma de incendiu, dar am crezut că e un exerciţiu”, a declarat pentru cotidianul The National din Abu Dhabi Fadlallah Hassoun, cetăţean sirian care locuieşte la etajul 15. „Apoi, când am auzit sirene şi ţipete, m-am uitat afară şi am văzut vecini fugind pe scările de la ieşirea de incendiu”.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Spania