DISTRIBUIȚI
AP

Poliţia din Maroc a arestat cel puţin 12 persoane pentru răspândirea de informaţii false despre noul coronavirus, au declarat joi autorităţile, precizând că printre persoanele reţinute se numără şi o femeie care s-a folosit de canalul ei de YouTube pentru a spune că boala nu există, relatează Reuters şi AFP, scrie agerpres.

„Ştirile false reprezintă principalul motiv al panicii în rândul cetăţenilor”, a declarat premierul Saad Eddine El-Otmai, comparând răspândirea de zvonuri false cu propagarea bolii.


Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în lume

Alte persoane au fost arestate pentru criticarea guvernului în legătură cu măsurile stricte instituite în ceea ce priveşte adunările publice, îndemnând oamenii să le ignore.

În total, de la începutul lunii martie, cel puţin 12 persoane au fost arestate în mai multe oraşe ale ţării, a anunţat Direcţia pentru siguranţă naţională (DGSN).

Unii au susţinut că boala COVID-19 nu există, alţii au anunţat cazuri de contaminare, alţii au pretins că în Marrakech, capitala turistică a Marocului, a fost instituită stare de urgenţă, ceea ce nu s-a întâmplat, a precizat DGSN într-o serie de comunicate.

Citește și : Marea Britanie va repatria o parte din trupele sale din Irak

Marocul a confirmat 61 cazuri de coronavirus şi două decese. Majoritatea au contractat virusul în afara ţării, însă au fost semnalate cazuri de transmitere şi în oraşele marocane. „Următoarele zile vor fi decisive”, a declarat ministrul sănătăţii, Khalid Ait Taleb, cerând populaţiei să „limiteze deplasările la maximum”.

Guvernul a închis toate moscheile, şcolile, cafenelele şi restaurantele, precum şi sălile de sport şi de divertisment, şi a interzis toate zborurile internaţionale de pasageri.