DISTRIBUIȚI
Sputnik

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și peste 80 au fost rănite joi după ce talibanii au detonat două vehicule-capcană la intrarea în sediul poliției din orașul Kandahar din sudul Afganistanului, au anunțat mai mulți oficiali medicali și din cadrul poliției, precum și talibani, potrivit Reuters, scrie mediafax.

”Atacatorii au vuizat departamentul anti-narcotice al poliției din Kandahar”, a declarat Tadeen Khan, șeful poliției din oraș.


Citește și : Margaritis Schinas, desemnat pentru postul de reprezentant al Greciei în Comisia Europeană

În urma exploziei, mai mulți militanți înarmați au deschis focul din apropiere, iar membrii forțelor de securitate s-au luptat cu ei, a adăugat Khan.

Zona a fost înconjurată de poliție.

Printre morți se numără atât civili cât și polițiști, a declarat Bahir Ahmadi, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, anunțând numărul victimelor.

Un medic de la spitalul provinciei Kandahar a declarat că 83 de persoane rănite au fost internate, majoritatea fiind civili.

Talibanii au anunțat printr-un comunicat că luptătorii lor au detonat cele două mașini-capcană, iar confruntările vor continua întrucât mai mulți militanți au pătruns în sediul poliției.

Citește și : Atac cu mașină-capcană în apropiere de sediul poliției din orașul afgan Kandahar