DISTRIBUIȚI
Yahoo Money

Cel puţin 12 persoane au murit pe durata weekendului trecut din cauza furtunilor care au provocat ploi abundente şi alunecări de teren în Coreea de Sud, informează DPA, potrivit agerpres.

De sâmbătă şi până luni, 12 oameni au murit şi alţi 13 sunt daţi dispăruţi, potrivit companiilor media locale, care au citat luni Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă.


Citește și : Cifrele dezastrului sanitar în Iran: O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute!

Regiunile din jurul capitalei sud-coreene, Seul, şi partea centrală a ţării au fost cele mai grav afectate de aceste furtuni.

În oraşul Pyeongtaek, situat la sud de Seul, o construcţie temporară aparţinând unei fabrici de semiconductori a fost distrusă de o alunecare de teren, făcând trei victime omeneşti, a raportat agenţia de presă Yonhap.

În provincia Gyeonggi, trei membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi după ce locuinţa lor a fost distrusă de un val de noroi.

Citește și : Jean Castex le cere francezilor să ramâne vigilenți: ‘COVID-19 nu este în vacanță’

Duminică seară, autorităţile sud-coreene au raportat că şase persoane au murit şi alte opt au dispărut în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploi abundente.

Autorităţile se aşteaptă ca ploile abundente să cadă şi în următoarele zile, în contextul în care sezonul ploios de vară continuă să se manifeste în Coreea de Sud.