DISTRIBUIȚI
NewsWep

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 13 au fost rănite sâmbătă într-un lăcaş de cult din Kashmirul indian, a indicat un reprezentant al autorităţilor, citat de AFP, potrivit agerpres.  

„Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt rănite”, a declarat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului.


Citește și : Macron se declară ‘optimist’ pentru anul 2022, deşi admite că urmează ‘săptămâni dificile’

„Bilanţul s-ar putea înrăutăţi, deoarece drumul care duce la sanctuarul situat în vârful unui deal era aglomerat de credincioşi care încercau să ajungă acolo cu ocazia rugăciunilor tradiţionale de Anul Nou”, a adăugat el.

Mata Vaishno Devi este unul dintre cele mai aglomerate lăcaşuri de cult din nordul Indiei şi în fiecare zi zeci de mii de persoane merg acolo să se roage.

Un alt responsabil însărcinat cu gestionarea dezastrelor a confirmat numărul de morţi, adăugând că busculada s-a produs în jurul orelor 02.45 (vineri, 21.15 GMT).

„Guvernul a cerut o anchetă în legătură cu busculada de la altarul Shri Mata Vaishno Devi”, a informat el.

Citește și : Incendiul care a distrus sute de case în Colorado nu a provocat victime

Premierul Narendra Modi a declarat pe Twitter că este „extrem de întristat de pierderea de vieţi omeneşti”, precizând că se află în contact cu autorităţile locale.

El a mai prezentat „condoleanţe familiilor îndoliate” şi le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică, potrivit AFP.