DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar câteva zeci au fost răniţi în patru atentate produse joi în Afganistan, în pofida armistiţiului de trei zile cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Fitr, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

Joi nu au fost raportate confruntări militare directe între insurgenţi talibani şi serviciile de securitate guvernamentale.


Citește și : Patru reporteri ai Anadolu au fost RĂNIȚI în Israel

O bombă a explodat în districtul Panjwai, situat în provincia Kandahar, provocând moartea a cinci civili, printre care o femeie şi copii, a declarat Jamal Naser Barekzai, un purtător de cuvânt al Poliţiei locale.

Într-un alt atac cu bombă, produs în districtul Maiwand din provincia Kandahar, doi copii au fost ucişi, iar trei adulţi au fost răniţi.

Alţi doi civili au murit în urma unui atentat produs în provincia Ghazni, situată în centrul Afganistanului.

Citește și : Aeroportul Ramon din Israel funcţionează la parametri normali

O bombă a explodat în provincia Kunduz, în nordul Afganistanului, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor zece.

Atacurile teroriste intervin în contextul în care Statele Unite şi aliaţii, inclusiv cei din cadrul NATO, au început retragerea trupelor din Afganistan, care se va încheia până pe 11 septembrie.