DISTRIBUIȚI

Cel puţin 11 persoane au murit în estul Indiei, în urma unor ploi torenţiale care au luat case şi au provocat alunecări de teren, crescând bilanţul musonului la peste 230 de morţi, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează AFP, scrie news.ro .  

Ploi diluviene au afectat statul Bengalul de Vest (est) şi au cauzat distrgeri generalizate.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Patru persoane au fost electrocutate după ce ploaia a pătruns în locuinţa acestora, în oraşul Howrah şi în districtul Nord 24 Parganas, a declarat AFP ministrul însărcnat cu Gestionarea catastrofelor în Bengalul de Vest, Javed Khan.

Şapte persoane au murit după ce casele le-au fost acoperite, a anunţat el, iar alte câteva persoane erau date dispărute.

În statul vecin Jharkhand, zeci de manişini erau acoperite de apă, după cinci zile ploi intense.

Experţi estimează că intensitatea şi frecvenţa ploilor musonului, care au loc anual în India din iunie în septembrie, sunt sporite de modificările climatice.

Statul Maharashtra (vest) a fost afectat în iulie de ploi violente şi alunecări de teren care au deversat torente de noroi asupra unor sate şi au ucis peste 200 de persoane.

Statele Himachal Pradesh şi Uttarakhand (nord) au fost de asemenea afectate violent.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Şapte persoane au fost ucise într-o alunecare de teren în Himachal Pradesh, săptămâna aceasta, iar alte şapte persoane au murit într-o furtună violentă care măturat un sat izolat în Caşmirul indian.

Turişti sunt blocaţi în două state, în care alunecări de teren fac drumurile principale impracticabile.