DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin 11 persoane, printre care opt copii, şi-au pierdut viaţa sâmbătă în naufragiul unei ambarcaţiuni transportând migranţi în largul coastelor Turciei, a transmis agenţia naţională de presă Anadolu, potrivit AFP, scrie agerpres.

Ambarcaţiunea s-a scufundat în Marea Egee în largul staţiunii Çeşme, situată în vestul Turciei, în apropierea insulei greceşti Chios, a precizat agenţia citată, adăugând că opt persoane au fost salvate.


Citește și : Zelenski cere pedepsirea celor vinovaţi pentru doborârea avionului ucrainean

Naţionalitatea victimelor nu a fost stabilită deocamdată.

Acest naufragiu a avut loc la câteva ore după scufundarea unei alte ambarcaţiuni cu migranţi în Marea Ioniană, în apropierea insulei Paxi, care a făcut cel puţin 12 morţi.

Turcia, care adăposteşte circa patru milioane de migranţi şi refugiaţi, în marea majoritate sirieni, este o importantă ţară de tranzit pentru cei care fug din calea conflictelor şi caută să ajungă în Europa, cei mai mulţi prin Grecia.

Citește și : Preşedinta în exerciţiu din Taiwan, Tsai Ing-wen, realeasă cu 57,1% din voturi

Un acord migratoriu încheiat în martie 2016 între Ankara şi Uniunea Europeană pentru a frâna traversarea Mării Egee a redus considerabil numărul sosirilor pe cinci din cele mai apropiate insule de Turcia